...
ADHD, autisme, organisation, vasketøj, pligter, ADHD og motivation, ADHD og pligter, ADHD og belønning, ADD, autisme, konflikter og ADHD, ADHD og husholdning, mødre med ADHD, mor med ADHD, forælder med ADHD
ADHD, brain, chaos, kaos, struktur, orden, organisation, ADHD mor, overblik, stress, angst
Maria kondo, ADHD og overblik, ADHD og eksekutive funktioner, ADHD mor, ADHD og vasketøj, eksekutive funktioner, ADD, koncentrationsbesvær,

Marie Kondo -organiseringsekspert

Mestringsstrategier i hverdagen -ADHD og ADD

Marie kondo har nogle supersjove metoder til hvordan du kan kombinere dit vasketøj med mindfullness og en form for meditation. Jeg bruger hendes metoder som en slags mestringsstrategier i perioder hvor ADHD og manglende overskud fylder mere, da jeg synes det er nogle sjove perspektiver hun har på ellers voldsomt kedelige voksenpligter. Det er også metoder jeg anvender i de perioder hvor angsten buldrer og migrænen tager over!

Se mine forløb og priser her

Og husk også at tjekke min instagram ud her

Og den skønneste ADHD kvinde, Birgitte Weisbjerg, som har en helt masse på hjerte, lige her

ADHD og eksekutive funktioner

Kender I det? Ikke som andre personer, hvor det hober sig lige lovligt op i ny og næ. ADHD og manglende overskud!

Nej – dagligt!

Min rekord er vist 6 – altså 6 gange har jeg måtte sætte vaskemaskinen i gang igen, fordi jeg har glemt at jeg var ved at vaske tøj, det bliver surt, og så må maskinen køre igen!

Så kender I nok også den med ADHD hjernen og manglen på motivation og spænding. Jeg har heldigvis fundet mig nogle gode strategier, så det er kun i perioder det kniber ♣

Det er en hemmelighed, fordi det er pinligt, så hold det for jer selv:

Løsning på “ADHD og manglende motivation”:

Du får en belønning når du har ordnet x antal bunker, senest var belønningen chokolade (alle kneb gælder)

Løsning på “ADHD og manglende impulskontrol”:

Ta´høretelefoner på med god musik, luk alle døre, find et tidspunkt på dagen hvor mennesker og dyr forstyrrer minimalt

Løsning på “ADHD og manglende overblik”:

Hver en ting i hjemmet skal have sin egen plads for at skabe bedre overblik og mindre kaos, det gælder også det sted der ordnes vasketøj. Dvs. kurv til farvet tøj, kurv til hvidt tøj, kurv til kogevask, kasse til alle typer vaskemidler osv.

Løsning på “ADHD og manglende tidsfornemmelse”:

Sæt alarmer, brug evt. vaskemaskinens timerfunktion, motivationen daler her da tiden går, husk nu dig selv på belønningen!

Løsning på “ADHD og følelsesregulering”:

Det kan være en oprivende proces at klare vasketøj, når hjernen er på overarbejde. Vend det til din fordel. Overbevis dig selv om at vasketøj kan være en mindfull proces. Se et afsnit med Marie Kondo, Japansk oprydningsekspert, lær af hende hvor afslappende vasketøj kan gøre dig!. Jeg blev så begejstret for hende, at jeg købte hendes bog.

Vigtig note: Jeg når hende ikke til sokkeholderne!

Løsning på “ADHD og koncentrationsbesvær”:

For mit vedkommende har jeg ofte enten overdrevent fokus eller enormt manglende fokus. Jeg bliver derfor nødt til at prioritere time for time, hvad jeg kan gøre på hvilket tidspunkt. Koncentrationen og ADHD symptomerne er også meget varierende alt efter dagsformen og indtag af stimuli. Derfor fylder jeg maskinen på tidspunkter hvor jeg via impulser kommer forbi maskinen, eller hvor jeg har planlagt at sætte en halv eller hel dag af til det, for at komme godt til bunds. Dette kræver at min dag ikke er fyldt med en masse energikrævende aktiviteter.

 

Læs mere om ADHD/ADD her

-Camilla

Krøllehjerner.dk